Hoe lang duurt het tot dat ik #1 sta in Google?

Hoe lang duurt het tot dat ik #1 in Google sta?

Het duurt ongeveer 30 dagen na dat er SEO is gedaan aan jouw website voordat jouw website omhoog gaat. Dit komt doordat Google jouw website moet crawlen, om #1 in google te staan hangt af van een aantal factoren.

 

  • Moeilijkheidsgraad

Elke zoekterm heeft een andere moeilijkheidsgraad omdat niet iedereen naar de zelfde zoekterm zoekt. Bijvoorbeeld "sieraden" is een moeilijker zoekterm om voor te ranken dan "sieraden kleine winkelcentrum", omdat het meer specifiek is.
  • Competitie

Een populaire zoekterm hebben meestal veel websites met zeer hoge "Domein autoriteit". Hierdoor is er een hoge competitie, en als jouw website domain niet goed is dan is het onmogelijk om #1 in google te ranken voor deze zoekterm.
  • Domein autoriteit

De domein autoriteit is hoe Google de goede websites onderscheid van de slechte websites. Bijvoorbeeld: bol.com heeft een hoge DA, terwijl een nieuwe website een lage DA heeft. Een nieuwe website begint met een DA van 0 en het meeste wat je kan halen is 100. De hoger de DA de makkelijker het is om te ranken en #1 in google te staan is.
  • Spam rate

Als je niet weet hoe je SEO kan doen, dan kan je soms je website schade toe brengen kwa SEO. Dit komt doordat je 20.000 backlinks besteld, dit is link building maar dit brengt jouw website lager in ranking inplaats van hoger. Maar dit niet alleen, het geeft jouw website ook een spam rate van 1 tot en met 5. De hoger de spam rate de meer onbetrouwbaarder jouw website is voor Google, en de minder goed je kan ranken voor een zoekterm.
  • kliks

Kliks zijn zeer belangerijk om dat laatste beetje push te geven aan jouw website om #1 in google te staan. Dit is makkelijke te doen omdat je gewoon facebook advertenties kan maken en hiermee verkeer naar jouw website kan door sturen. Google zal zien dat mensen bestellen via jouw webiste en daarom zullen ze je boven andere websites ranken.