Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is de proces van backlinks opbouwen voor een website. Er zijn verschillende soorten links voor linkbuilding, zoals: hyperlinks and backlinks.

Wat is een backlink?

Een backlink is een link op een andere webpagina naar jouw website. Bijvoorbeeld, als je op facebook een link plaats naar www.seolinkjp.com, dan is dit een backlink. De kwaliteit van de backlink is zeer belangrijk, daarom is een facebook post backlink van lage kwaliteit.  Wat wel een goede backlink is, is van een website dat een hoge domain autoriteit heeft, bijvoorbeeld bussinessinsider.com en zulke websites. Dit is het belangrijkste in linkbuilding, dat je kwaliteit backlinks krijgt, en dat zijn geen 20.000 backlinks voor €5. Maar dit zijn backlinks op websites zoals bussinessinsider.

Wat is een hyperlink?

Een hyperlink is makkelijker te laten zien dan uit te leggen. Dit is een hyper link www.seolinkjp.com, wanneer je er op klikt ga je gelijk naar de website toe. Is een hyperlink ook een backlink? Ja, een hyperlink is ook een backlinks en maakt allebei onderdeel uit van het proces linkbuilding. Waarom zijn hyperlinks belangrijk? omdat het gelijk mensen naar jouw website brengt en Google laat zien dat je een gewilde website hebt, dit brengt een websites DA omhoog.

Dus wat is nu linkbuilding precies?

Linkbuilding is de combinatie van hyperlinks en backlinks om te laten zien aan Google dat je een populaire website hebt. Bijvoorbeeld, een website zoals youtube.com wordt vaak over geschreven in artikelen en blogs online. Daarom als je intypt "how to cook spaghetti" in Google vind je soms een video van youtube inplaats van een website. Dit komt doordat dat filmpje van youtube veel over geschreven is en youtube veel linkbuilding heeft gekregen van kwalitatieve websites.